altAz Európában 65, Magyarországon közel húsz éve jelen lévő Schiedel vállalat az otthonos lakókörnyezet megteremtését és az energia hatékony felhasználását tűzte ki céljául. A cég magyarországi képviseletét a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el, melynek értékesítési képviselője, Schönberger Tamás úr december 15-én tartott prezentációval egybekötött előadást és gyakorlati bemutatót iskolánk kőműves tanulói számára. A rendezvényt Oláh Csilla tanárnő szervezte.

Bővebben...

alt2011. december 1-4-ig tartották Wroclawban 13 ország és 172 versenyző részvételével a Cadet és U22 Európa Bajnokságot, melyen U22 / Kata versenyszámban I. helyezett lett Mármarosi Henrietta, Cadet / Kumite versenyszámban III. helyezést ért el Lizák Richárd (Cadet +75 kg), III. helyezett lett Tóth Alexandra (Cadet +65 kg). A szenzációs eredménnyel záruló versenyről iskolánk testnevelő tanára, Shihan Kálóczi József 5.dan számolt be.

Beszámoló a wroclawi versenyről - 2011. december 01-04.

Bővebben...

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.”

Bővebben...

alt2011. november 14-én tartottuk nyílt napunkat, melyre sok, pályaválasztás előtt álló diák érkezett.

A megnyitón Szamosi Lóránt főigazgató úr köszöntötte vendégeinket, majd Ferencziné Becske Ibolya főigazgató-helyettes asszony, Kispéter Sándor főigazgató-helyettes úr és Keszthelyi László gyakorlati oktatásvezető úr a szakközépiskolai és szakmai képzésekkel kapcsolatban tájékoztatta az érdeklődőket.

Bővebben...

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

1956 üzenete

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából október 21-én közös megemlékezést tartottunk a tornateremben. A történelmi eseményeket felelevenítő műsorban Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról, Tamási Lajos Piros a vér a pesti utcán, Sinka István Üdv néked ifjúság című költeménye is elhangzott.

A megemlékezés végén diákjaink fogalmazták meg 1956 üzenetét:

Bővebben...

alt2011. október 18-án iskolánk pedagógusa, Bauer Gabriella mérnök-tanár és a 10/A osztály környezetvédő tanulói – Kovács Georgina, Szenyéri Veronika és Zsigó Tamás – a balatonföldvári Gróf Széchenyi Imre Általános Iskolában jártak, és az intézmény hatodik osztályos tanulóival ökológiai és kémiai vízminőség vizsgálatot végeztek a BISEL nemzetközi program alapján.

Bővebben...

A tanév első két hónapjában – az Önkéntesség Európai Évében - iskolánk adománygyűjtő akciót szervezett. Sok siófoki és Siófok környéki családnak nagy terhet jelent a kötelező taneszközök beszerzése, ezért az „Add tovább!” akció keretében a siófoki általános iskolák diákjai – elsősorban alsó tagozatosai - számára használt, de még jó állapotban lévő tanszereket gyűjtöttünk.

Bővebben...

alt2011. október 19-én rendezték a nagyberényi Educationis Oktatási Alapítvány Szakképző Iskolájában a hatodik alkalommal megrendezésre került Educationis Vándorkupa elnevezésű futball bajnokságot.

Bővebben...

alt2011. október 14-én tartottuk a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Siófoki Kirendeltségével közös szervezésű programunkat, melynek keretében először nyitottuk meg Központi Képzőhelyünk kapuját az érdeklődők diákok és szülők előtt.

Bővebben...