Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

alt2011. október 18-án iskolánk pedagógusa, Bauer Gabriella mérnök-tanár és a 10/A osztály környezetvédő tanulói – Kovács Georgina, Szenyéri Veronika és Zsigó Tamás – a balatonföldvári Gróf Széchenyi Imre Általános Iskolában jártak, és az intézmény hatodik osztályos tanulóival ökológiai és kémiai vízminőség vizsgálatot végeztek a BISEL nemzetközi program alapján.

 A rendhagyó nap tájékoztató előadással kezdődött, melynek keretében a tanulók megismerkedtek a vizsgálat elméleti hátterével, majd a két osztály (6.a, 6.b) az iskolához közeli Séd-patakból mintát gyűjtött. A helyszínen a meder állapotát is megvizsgálták a kisdiákok, majd a mintákat a csoportmunkára kialakított osztályterembe vitték, és elvégezték a vízkémiai mérést és az indikátorfajok keresését. A bioindikációs vizsgálat során ötfős csoportokban megszámolták, azonosították és csoportosították az élőlényeket, majd a tanárnő segítségével összesítették a kapott eredményeket, és meghatározták a patak vízminőségét.

- A tanulók a program elméleti szakaszában érdeklődve figyelték a prezentációt, majd nagy lelkesedéssel vetették magukat a gyakorlati munkába. A négy órás modul alatt mindvégig szépen dolgoztak. Remélem, a megszerzett tudást tavasszal tovább bővíthetik iskolánk laboratóriumában, és a későbbiekben is figyelemmel követik majd környezetük vízminőségének alakulását – mondta Bauer Gabriella tanárnő.

Kalóz Renáta

IWIWGoogle bookmarkFacebook