Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Pályaválasztási műhelylátogatás


 • Cím: Siófok Fő utca 258.
 • Szervezett látogatás:
  • 2018. október 18. 9.00 - Munkaügyi Központ szervezésében
  • 2018. november 9. - Iskolánk szervezésében

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

Iskolánk képzőhelye Siófokon, a DRV régi telephelyén található. Az egykor modernnek számító egység az elmúlt három évben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával komoly fejlesztésen esett át.

A Tanműhely egészét érintő felújítások (födém szigetelése, fűtés korszerűsítése, nyílászárók cseréje) és a műhelytermek speciális javítási munkálatai (pl. pormentes padozat kialakítása) után a TIOP. 3.1.1. pályázat keretében 370 millió Ft értékű eszközfejlesztésre került sor.

A Baross Gábor Közép- és Szakiskola diákjai számára tehát a magas szintű szakképzés két alappillére már adott: kiváló szaktanárok oktatják professzionális eszközök segítségével öt, csúcstechnológiával felszerelt műhelyben a szakmákat.

Tanműhelyek:                        

 • Autódiagnosztikai műhely
 • CNC forgácsoló műhely
 • Hegesztő tanműhely
 • Asztalos tanműhely
 • Mérőterem

Az autódiagnosztikai műhely motor, futómű diagnosztikai sorral áll a tanulók rendelkezésére.

A CNC forgácsoló műhely esztergagépekkel, megmunkáló központtal, CNC huzal szikraforgácsolóval, CNC vezérelt síkköszörűgéppel, helyzetfúrógéppel, felsőmarógéppel felszerelt.

A hegesztő tanműhely AWI bevont elektródás AC/DC ívhegesztő gépekkel, fogyóelektródás védőgázos ívhegesztő gépekkel, füstelszívó berendezéssel ellátott munkahellyel várja a hegesztő tanulókat.

Az asztalos tanműhely az országban egyedülálló, professzionális minőségű középüzemi technológiát biztosító gyakorlati hely. Ez bővül ki a pályázaton nyert középipari termelésre alkalmas lapszabász géppel és élzáró géppel.

A mérőteremben az épületgépész tanulók a csúcstechnikával felszerelt lég-, gáz-, klímaberendezésen és az áramlástani eszközökön sajátíthatják el a szakmát. A teremben a metallográfiai ismereteket szintén a legkorszerűbb eszközökön modellezhetik a jövő szakemberei.

Programunkra szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat,
a szülőket és a pedagógusokat is!

IWIWGoogle bookmarkFacebook