Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Iskolánk Központi Képzőhelye Siófokon, a DRV régi telephelyén található. Az egykor modernnek számító egység az elmúlt három évben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával komoly fejlesztésen esett át.

A Képzőhely egészét érintő felújítások (födém szigetelése, fűtés korszerűsítése, nyílászárók cseréje) és a műhelytermek speciális javítási munkálatai (pl. pormentes padozat kialakítása) után a TIOP. 3.1.1. pályázat keretében 370 millió Ft értékű eszközfejlesztésre került sor.

Iskolánk diákjai számára tehát a magas szintű szakképzés két alappillére már adott: kiváló szaktanárok oktatják professzionális eszközök segítségével öt, csúcstechnológiával felszerelt műhelyben a szakmákat.

Tanműhelyek

    • Autódiagnosztikai műhely
    • CNC forgácsoló műhely
    • Hegesztő tanműhely
    • Asztalos tanműhely
    • Mérőterem
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
01/12 
start stop bwd fwd

Az autódiagnosztikai műhely motor, futómű diagnosztikai sorral áll a tanulók rendelkezésére.

A CNC forgácsoló műhely esztergagépekkel, megmunkáló központtal, CNC huzal szikraforgácsolóval, CNC vezérelt síkköszörűgéppel, helyzetfúrógéppel, felsőmarógéppel felszerelt.

A hegesztő tanműhely AWI bevont elektródás AC/DC ívhegesztő gépekkel, fogyóelektródás védőgázos ívhegesztő gépekkel, füstelszívó berendezéssel ellátott munkahellyel várja a hegesztő tanulókat.

Az asztalos tanműhely az országban egyedülálló, professzionális minőségű középüzemi technológiát biztosító gyakorlati hely. Ez bővül ki a pályázaton nyert középipari termelésre alkalmas lapszabász géppel és élzáró géppel.

A mérőteremben az épületgépész tanulók a csúcstechnikával felszerelt lég-, gáz-, klímaberendezésen és az áramlástani eszközökön sajátíthatják el a szakmát. A teremben a metallográfiai ismereteket szintén a legkorszerűbb eszközökön modellezhetik a jövő szakemberei.

A projekt keretében további három területen jutott jelentős infrastrukturális fejlesztéshez az iskola: a környezetvédelmi labor modern berendezésekkel gazdagodott, új meteorológiai mérőállomás, informatikai szaktanterem készült el, és a tantermek korszerűsítésére is sor került.

IWIWGoogle bookmarkFacebook