Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Iskolánk kiemelt programjai közé tartozik a Kiváló Tanuló ünnepség, az Év Diákja - Év Tanára választás, a Strandfoci Bajnokság, a Baross-nap, az elsősavató, a szalagavató, a ballagás, az ünnepi megemlékezések, a színházi élmények és a vidám belföldi kirándulások.

Kiváló Tanuló ünnepség

Integrált intézményünk díjátadó ünnepségén a közismereti, a szakmai és a sportversenyeken sikeresen szereplő tanulók és felkészítő tanárok teljesítményét ismeri el Szamosi Lóránt főigazgató úr. A rendezvényen elismerő oklevélben részesíti az intézményhez tartozó iskolák megyei, regionális és országos szinten kimagasló eredményt elért diákokat és a versenyekre felkészítő tanárokat. Az ünnepélyen tagintézményeink tehetséges diákjai színvonalas énekes, verses és táncos produkciókkal szórakoztatják a jutalmazottakat.

Év Diákja - Év Tanára választás

A tanév legeredményesebb tanárának és diákjának megválasztására április végén, a díjátadásra a ballagáson kerül sor. Az Év Tanárát a szülők, a tanulók és a pedagógusok szavazzák meg, míg az Év Diákját a tanulók jelölik és a pedagógusok választják meg.

Strandfoci Bajnokság és Baross Kupa

Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy a tagintézmények és a környező középiskolák csapatai a Strandfoci Bajnokságon (homokos pálya) és a labdarúgó-bajnokságon (sportpálya) mérhetik össze tudásukat. A meghívott középiskolák testnevelő tanárainak segítségével a gólkirályt, a legjobb kapust és a legeredményesebb felkészítő tanárt is megválasztjuk, emellett mindkét bajnokságon a legjobb eredményt elért csapat a kupát is elnyeri.
Minden év októberében az általános iskolák csapatainak is szervezünk labdarúgó-bajnokságot, melynek keretében nemcsak a kortársakat, hanem iskolánkat is megismerhetik a futballt kedvelő kisdiákok.

Baross-nap

Iskolánk 1996-ban vette fel Baross Gábor nevét. Azóta rendezi meg minden év tavaszán (áprilisban) iskolánk Diákönkormányzata a diáknapokat, melyen sokszínű kulturális, sport-, és egyéb szórakoztató rendezvények közül választhat mindenki kedve, ízlése szerint. Programjaink: Baross Akadályverseny, Baross-vetélkedő, Balaton-vetélkedő, tanár-diák vetélkedő, graffiti, activity, főzőverseny, kézműves foglalkozás, diákigazgató-választás, Baross Kupa és egyéb sportversenyek (kosárlabda, asztalitenisz, sakk, csocsó), kiállítások.

  • Diákigazgató-választás: a jelöltek és osztályaik már a diáknap előtti héten megnyerhetik maguknak az iskola diákjait a színes kampányprogramokkal, plakátjaikon kiélhetik szellemességüket, kreativitásukat is. A legnépszerűbb kampányprogramok közé a tízperces szünetek humoros-zenés vetélkedői, az ajándékosztogatás, a vendéglátás tartoznak.

Elsősavató

Ez a program leginkább a felsőbb évesek és a szervezők számára jelent szórakozást, a kilencedikesek inkább izgatottan, mint örömmel várják „fellépésüket".
Minden alkalommal tizenegyedikes osztály szervezi az elsősavatót, az, amelyik két évvel azelőtt kilencedikesként megnyerte a versenyt. Három előzetes feladatot kapnak minden évben az elsősök: indulót és zászlót kell készíteniük, egy meghatározott témában produkciót kell előadniuk, és az elsősavató napján meghatározott ruhában kell megjelenniük (pl. hálóing, tornaruha, takarító ruha, fényvisszaverő mellény, csákó stb.) A sok érdekes feladat mellett iskolánk új diákjainak hagyományos szövegű esküt is kell tenniük, ezután teljes jogú diákként tartozhatnak az iskolai közösséghez a felavatottak.
Az elsősavató mindig jó hangulatban telik, és a régi szokásoktól eltérően inkább osztályok közötti játékos versenyre emlékeztet. A fődíj - a dicsőség és kupa mellett - mindig egy nagy torta.

Szalagavató

A végzősök kedvelt ünnepét, a szalagavatót februárban tartjuk. A Baross-szalag – melyet a végzős tanulóknak feltűznek osztályfőnökeik - hagyományosan kék színű, anyaga bársony. A szalagot diákjaink ballagásig a kabátjukon, felsőruházatukon viselik.
Az ezredforduló óta vált hagyománnyá iskolánkban, hogy a szalagtűzést követően ünnepi műsorral köszöntjük végzős diákjainkat a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében. A végzősök nyitótáncai közül legkedveltebb a keringő, de palotást, néptáncot is adtak már elő diákjaink a szalagavató ünnepélyen. A modern táncok közül a latinos táncok kerültek ki győztesen, de láthattunk már Michael Jackson klipet is a színpadon.
Az ünnepi műsorban kiemelt helyen szerepel a fodrásztanulóink munkáiból összeállított divat- és hajbemutató show: évről évre új fantázianevekkel, kompozíciókkal és kitűnő koreográfiákkal lepik meg a nagyérdeműt diákjaink. Láthattunk már tőlük egy jelenetet a Szépség és Szörnyetegből, kánkánt, westernt, hajgasztronómiai bemutatót és történelmi korok divatbemutatóját is.

Ballagás

A végzősök utolsó tanítási napja utáni szombaton rendezzük ballagási ünnepélyünket, melynek keretében végzőseink elbúcsúznak az Alma Matertől.
9 óra előtt szólal meg az iskolai csengő, mely határozott hangon jelzi tanulóinknak az utolsó osztályfőnöki óra kezdetét, majd felcsendülnek a ballagási énekek, és tanítványaink tarisznyával a vállukon útra kelnek, hogy elbúcsúzzanak tanáraiktól, diáktársaiktól, a barátságok és szerelmek születésének helyet adó kedves termektől, folyosóktól. A tiszteletükre tanárok és diákok állnak sorfalat.
Az ünnepi beszédek, versek, énekek elhangzása után ballagóink felkötik iskolánk zászlójára szalagjukat, és átadják a lobogó őrzésének jogát a soron következő évfolyamnak.
A ballagáson kerül sor az Év Diákja - Év Tanára elismerés átadására, valamint a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkát végzett tanulók jutalmazására is.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
01/21 
start stop bwd fwd

IWIWGoogle bookmarkFacebook