Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 

 Múlt és jelen (1973-2013)

Immár több mint 40 esztendeje létezik a Baross Gábor Középiskola levelező tagozata. Kezdetben, mint Szakmunkások Szakközépiskolája működött a tagozat, majd 2002. szeptember 1-től Gimnáziumi Levelező Tagozattá vált. A tanulólétszám évek óta 150 fő körül stabilizálódott, de a 80-as években és a 90-es évek elején tartósan 200 fő felett volt diákjaink száma. Kezdetben az egyetlen cél „csak” az érettségi bizonyítvány megszerzése volt, de az utóbbi tíz évben már egyre jobban előtérbe került az itt végzett diákok számára a továbbtanulás is. Egyelőre az egyetemen, főiskolán továbbtanulók aránya 40% körül mozog, de az elkövetkezendő években szeretnénk ezt az arányt a nálunk végzettek kétharmadára feltornázni. Akik nem jelentkeznek valamilyen felsőoktatási intézménybe azok közül is sokan felső-, vagy középfokú szakképzésben vesznek részt.

Különleges helyet foglal el a Gimnáziumi Levelező Tagozat nemcsak az iskola, hanem a város oktatási életében is. Nagyon sok kiváló tanáregyéniség tanított és tanít a levelező tagozaton, akikre méltán lehetnek büszkék a diákok. Évtizedek óta nagyon jó példája az iskola a siófoki középfokú oktatási intézmények közötti együttműködésnek, hiszen mindhárom középiskola tanárai tanítanak intézményünkben óraadóként, vagy részfoglalkozású tanárként. Ez a kiváló légkör a diákoknak is sokkal kellemesebbé teszi a nálunk eltöltött időt.

Diákjaink számára a legoptimálisabb körülményeket tudjuk biztosítani a tárgyi felszereltség terén is. Az angol, illetve a német nyelv oktatásához két, jól felszerelt nyelvi labor áll rendelkezésre. Az informatika alapjait négy, légkondicionált számítógépteremben sajátíthatják el hallgatóink. Egy 15 000 kötetes könyvtár, egy minden igényt kielégítő térképtár, és különböző audiovizuális eszközök segítik még, hogy tanulóink minél magasabb szinten tudják elsajátítani a tanult tárgyakat. Bár az óraszám miatt a képzés elsősorban az otthoni felkészülésre épül, tanáraink igyekeznek minél részletesebb magyarázatokkal, az általuk írt és kiadott jegyzetekkel segíteni a tanulási folyamatot.

A fenti tények tükrében született meg a levelező tagozat mottója is: „A minőség a garanciánk!”

Szamosi Lóránt
főigazgató

IWIWGoogle bookmarkFacebook