Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Baross-nap megnyitóján, március 28-án adta át Kispéter Sándor igazgató úr a kiváló tanulók, sportolók számára alapított Vörös Balázs-díjat. A kitüntetést Nevelőtestületünk képviselői, az Alapítók büszkeségünk, Vörös Balázs – a tragikusan fiatalon elhunyt, kiváló tanulmányi és sporteredményekkel rendelkező tanítványunk – emlékének méltó megörökítése, valamint tehetségeink elismerése céljából hozták létre.

Pedagógusaink az Alapító okiratban határoztak arról, hogy a Vörös Balázs-díj az egy éven át elért kimagasló sporteredmény, kiváló tanulmányi munka, kiemelkedő szorgalom és példamutató magatartás együttes elismeréseként adományozható nappali tagozatos tanulóinknak. A sorszámozott díj értékét mutatja, hogy évente egy alkalommal – a Baross-napon – a testnevelés szakos tanárokból álló Bíráló Bizottság javaslata alapján adható egy tanulónak, a kitüntetést nem lehet megosztani, ismételten nem ítélhető oda, és a kiemelkedő sporteredmény nélküli évben nem adományozható.A díjátadót megtisztelte jelenlétével Balázs kedves Családja, akik számára Igazgató Úr átadta a Vörös Balázs-díj 1. sorszámú emlékplakettjét és az alapításról szóló Díszemléklapot. A meghitt, szomorú percek után jelentette be iskolánk vezetője a 2017/2018. tanév kitüntetettjét.

A Vörös Balázs-díjat a 2017-2018. tanévben Kovács Levente, 10/C osztályos tanulónk vehette át, aki csapatban elért kimagasló sporteredményei (Strandlabdarúgó Diákolimpia: országos 3. hely, IX. Strandfoci Kupa: 3. hely, I. Centrum Kupa: 1. hely, Futsal Diákolimpia megyei selejtező, majd középdöntő, végül döntő: 1. hely, Futsal Diákolimpia országos döntő: országos 11. hely, mindemellett a Siófoki Bányász SE tehetséges játékosa), kiváló tanulmányi munkája (4,5-es átlag), kiemelkedő szorgalma és példamutató magatartása elismeréseként nyerte el a kitüntetést. A díjazott, Kovács Levente számára az Alapítók – Kispéter Sándor igazgató úr, Baánné Gerbely Bernadett (Balázs osztályfőnöke) és Kálóczi József (Balázs nevelőedzője) – adták át a Vörös Balázs-díj plakettjét, az adományozást igazoló Díszoklevelet, valamint iskolánk támogatója által biztosított pénzjutalmat. Szívből gratulálunk Leventének az elismeréshez, és további szép sikereket kívánunk számára!

Egy díj alapításának körülményei sokfélék lehetnek, gyakran egy egész életút elismeréseként hozzák létre az alapítók. Balázs fájdalmasan rövid élete során is példaképpé vált: nagy sportreménység és okos tanítvány volt, akinek kedves lénye beragyogta az iskolát. Mostantól, a róla elnevezett díj alapításával, átadásával minden Baross-napon a Balázs iránt érzett szeretetünket, megbecsülésünket és tiszteletünket is kifejezzük.

IWIWGoogle bookmarkFacebook