Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2019. június 2-5. között bonyolítottuk le azt a lengyelországi kirándulást, melyre támogatást a Wacław Felczak Alapítvány által kiírt POLONICA VARIETAS című pályázaton nyertünk.

A 11/C osztály tanulói vehettek részt a tanulmányi úton, kísérőik Ferencziné Becske Ibolya és Nagy Márta tanárnők voltak. Szlovákián áthaladva megnéztük az egykori magyar-lengyel határon álló Árva várát. A délelőttök és esték során megtekintettük Krakkó fő nevezetességeit – a Királyi Palotában (Wawel) a kincstárat és a fegyvertárat, a királyi lakosztályokat, a székesegyházat; a Collegium Maius épületét; Krakkó középkori főterén a Mária-templomot és a Posztócsarnokot; a legókból felépített HistoryLand kiállítást. Hétfő délután az Auschwitz-Birkenau múzeum meglátogatása volt a program. Az emlékhelyen látottak minden diák számára megrendítőek és elgondolkodtatóak voltak. Kedden délután Tarnów városát tekintettük meg, sétáltunk a reneszánsz főtéren; megkoszorúztuk a város híres szülöttének, Bem Józsefnek a szobrát, felkerestük volt szülőháza helyszínét és a mauzóleumát. Sétáltunk esténként Krakkó belvárosában és a Visztula partján. Többféle lengyel ételt is megkóstoltunk (zsurek, pirog, zapiekanka). Diákjaink az idegen nyelv gyakorlásában is fejlődhettek, hiszen több esetben angol vagy német nyelvű idegenvezetést kaptunk; a szálláson ismerkedtek más diákokkal, illetve a séták során tájékozódásnál, vásárlásnál is használhatták nyelvtudásukat.

A kirándulásról élményekkel gazdagodva tértünk haza. Diákjaink a történelmi tudásuk szélesítésén túl ízelítőt kaptak egy másik ország életéből, kultúrájából, szokásaiból és remélhetően sikerült kedvet kapni hasonló kulturális programokkal teli utazásokhoz. Köszönjük a támogatást a Wacław Felczak Alapítványnak!

IWIWGoogle bookmarkFacebook